loader

Verkoopbrochure Ballast Nedam

Onlangs schreven we een treffende verkoopbrochure voor Strand Resort Ouddorp Duin. Dit deden we in opdracht van Link Ontwerpers dat voor het concept tekende. De teksten moesten beantwoorden aan de commerciële doelen van eindklant Ballast Nedam Gebiedsontwikkeling. Einddoel: realisatie van een nieuw vakantieresort in een fraai duingebied vlakbij Ouddorp.

Uw luxe villa direct aan zee?

Uw luxe villa direct aan zee? Dat kan midden in het fraaie duingebied van Goeree-Overflakkee. Op de grens van land en zee verrijst Strand Resort Ouddorp Duin. De villa’s in het resort onderscheiden zich door hun unieke karakter en ligging. U investeert daardoor in een prachtige tweede woning, voorzien van alle comfort. Een waardevaste belegging

Het eiland Goeree-Overflakkee

Een eiland met een eigen sfeer. Goeree-Overflakkee hoort al eeuwenlang bij Zuid-Holland, maar wordt door zijn eigen dialect en karakteristieke landschap vaak gezien als het noordelijkste Zeeuwse eiland. Het ongerepte eiland wordt omsloten door de Noordzee, het Haringvliet, het Volkerak en het Grevelingenmeer.

Voordat het eiland één geheel werd, bestond het gebied uit kleine eilandjes die door inpoldering stap voor stap op de zee zijn veroverd. Uiteindelijk ontstonden de twee eilanden Goeree en Overflakkee die door dichtslibbing langzaam naar elkaar toe groeiden. In 1751 werd besloten de twee door een dam samen te voegen. Met de Statendam was Goeree-Overflakkee geboren.

Lange tijd bleef het eiland alleen over water bereikbaar. De Deltawerken veranderden die situatie. Het eiland is in de jaren zeventig door vier dammen verbonden met Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant. “Flakkee”, zoals het in de volksmond ook vaak wordt genoemd, werd veel beter bereikbaar en groeide uit tot een toeristische trekpleister van formaat.

Actief genieten

Maak kennis met de veelzijdigheid van Goeree-Overflakkee. Of u nu wilt fietsen, wandelen, zonaanbidden of watersporten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Naast zon, zee en strand is een bezoek aan een van de karakteristieke dorpjes en stadjes zeker de moeite waard. Actief zijn én genieten tegelijk!

Bezoek het oude stadje Goedereede. Hier proeft u de sfeer van de oude handelsplaats die het vroeger was. Goedereede betekent “veilige ankerplaats” en gaf vissers en andere schippers het gevoel dat ze de zee met een gerust hart achter zich konden laten. Een deel van Goedereede is beschermd stadsgezicht. Niet ver ervandaan ligt Stellendam. Het relatief jonge dorp staat symbool voor de verbinding tussen Goeree en Overflakkee. Het werd namelijk precies bij de Statendam aangelegd nadat de polders waren ingedijkt. In Middelharnis kunt u goed winkelen of een bezoekje brengen aan het Streekmuseum in Sommelsdijk. Aan de haven ontspant u met een hapje of een drankje bij een van de restaurants of cafeetjes. Rond de monumentale kerk dwaalt u door pittoreske smalle straatjes.

Prachtige natuur

Natuur in al haar facetten vindt u volop in de omgeving van Ouddorp en Goedereede. Naast brede stranden vindt u er het karakteristieke schorren- en slikkenlandschap en natuurlijk uitgestrekte duingebieden. Geniet van de ongerepte natuur tijdens een korte of langere wandeling langs prachtige, afwisselende routes. Rust en ruimte. U vindt het hier volop.

Ook vanuit Strand Resort Ouddorp Duin is de natuur verrassend dichtbij. Vanuit uw woning loopt u meteen in de duinen en langs de schorren en slikken. Ideaal voor rustzoekers.
Vlakbij Ouddorp Duin ligt De Kwade Hoek. Het is een beschermd getijdengebied waar u de natuur voelt en ziet. Door de stroming en de zandbanken voor de kust liepen hier vroeger regelmatig schepen vast. Schippers waren blij als ze “de kwaaien hoek” gepasseerd waren. Dit gebied is na aanleg van de Deltawerken buitendijks gebleven, zodat de zee er nog altijd de baas is. Bij vloed stroomt de zee vooral in de winter door vele geulen en kreken ver het land in. Grote stukken land staan dan tijdelijk onder water en zorgen voor het unieke karakter van De Kwade Hoek. Het duingebied rond de markante vuurtoren leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling.

0 antwoorden