loader

Infographic maken

Wilt u een infographic maken? Een prachtig vormgegeven infographic dat uw informatie helder en duidelijk overbrengt? Infographics vangen uw verhaal in één beeld en maken het uniek en transparant. Complexe informatie in een toegankelijk format.

Soet en Blank is sterk in tekst en heeft een effectieve manier ontwikkeld om de inhoud van uw boodschap terug te brengen tot de pure essentie. Daardoor is het direct duidelijk wat u wilt laten zien en blijft de visuele content goed hangen bij uw doelgroep. Bekijk de infographics van Soet en Blank in de portfolio.

Infographic maken: het stappenplan

1: Inventarisatie
De eerste stap is inventariseren: Wat is uw doel en welke doelgroep wilt u bereiken? Op welke manier wilt u uw infographic publiceren? Ook kun u een aantal infographics bekijken om inspiratie op te doen voor uw eigen infographic.

2: Afnemen interviews
Het afnemen van de interviews. Welke informatie moet erin en in welke samenhang? Hierbij is het belangrijk om tot de kern van grote complexe informatie te komen. Ook wordt met u besproken of u nog voorkeuren heeft qua (huis)stijl en kleuren.

3: Ontwerper aan de slag
De ontwerper gaat aan de slag en maakt een eerste opzet met veel oog voor details. Zelfs personen kunnen als cartoon zeer gelijkend worden afgebeeld. Daarna volgen er verschillende accorderingsronden waarin u checkt of alle informatie klopt en of u tevreden bent met het geheel.

4: Publicatie infographic
Tot slot sturen we de drukker aan of zorgen we dat uw infographic digitaal wordt verspreid.

Infographics

Infographics zijn voor vele communicatie doelen geschikt. Voor een begroting in een oogopslag zoals bij gemeentes, verkeerstromen, afvalwijzer, reclame, onderzoeksresultaten, zelfs een uitgebreid jaarverslag kan snel omgezet worden in een overzichtelijke infographic. De mogelijkheden zijn eindeloos. Infographics kunnen in principe in 2 weken klaar zijn; vanaf de start tot publicatie.

Neem contact op voor een persoonlijk gesprek of vraag direct een offerte aan.

Bekijk de infographics in ons portfolio!

Onze langetermijnrelaties