loader

Gemeentebegrotingen in aansprekende infographics

Soet & Blank maakte dit najaar een groot aantal gemeentelijke begrotingen voor 2016 toegankelijk. De officiële versies bestaan meestal uit meer dan 100 pagina’s, lastig leesbaar dus voor het grote publiek. Toch wil je je begroting goed naar buiten brengen. Daar hielpen we deze gemeentes bij.

Voor de meeste gemeenten maakten we een infographic/illustratief ontwerp, bedoeld voor de gemeentelijke advertentiepagina in een huis-aan-huis blad. Deze publicatievorm is aantrekkelijk omdat de informatie op deze manier bij een groot publiek terechtkomt. Daarnaast vertaalden we de infographics digitaal, zodat gemeenten ze konden inzetten op de website en via social media.

We coördineren dit soort trajecten strak voor een optimaal resultaat. Van de eerste intake of bespreking bij de gemeente tot en met de definitieve oplevering duurt het project meestal twee tot maximaal vier weken. Op basis van de input die we bij de gemeente ophalen, maken we een goed storyboard. Daarna beginnen pas met ontwerpen en illustreren. Alles leidt tot een duidelijke en begrijpelijke begrotingsinfographic, een echte meerwaarde in de gemeentelijk publiekscommunicatie.

Bekijk de begrotingsinfographics in onze portfolio.

0 antwoorden