loader

10 redenen populariteit infographics

1: Mensen zijn visueel ingesteld. Ze genieten van een leuke, interactieve infographic met duidelijke informatie en krachtige cijfers.

2: Infographics maken complexe informatie simpel, duidelijk en aantrekkelijk voor grote groepen mensen.

3: Ze zijn snel! Door de digitale wereld is onze concentratieboog korter geworden. Met een infographic kun je toch snel veel informatie opnemen.

4: Ze zijn prachtig op je website en gaaf in een digitale nieuwsbrief, magazine, beleidsstuk of jaarverslag. Een krachtige online tool!

5: Ze vertellen een verhaal. In een verhaal kun je je identificeren met de hoofdpersonen, hierdoor blijft informatie beter en langer hangen.

6: Infographics kun je gemakkelijk delen. Zo kun je je expertise simpel verspreiden.

7: We zijn dol op feiten en cijfers. In ons eerdere blog adviseerden we een getal in een succesvolle koppen, maar ook in infographics zijn het de cijfers die aantrekken.

8: Infographics hebben iets vertrouwds. We zijn bekend met de ingrediënten: diagrammen, illustraties, cijfers en iconen.

9: Ze domineren pagina’s, zowel op je website als gedrukt. Mensen zoeken vaak naar infographics op het web of verzamelen ze zelfs. Ze vallen echt op!

10: Ze zijn geweldig om een merk te promoten of om een organisatie goed neer te zetten. Het logo en de URL van de organisatie blijven in beeld.

0 antwoorden