loader

Tien tips om rugklachten te verlichten

Om alle teksten te kunnen schrijven is het natuurlijk een voorwaarde dat er geen rugklachten ontstaan of RSI. Hier een aantal tips om deze te vermijden.

1: Leer blind typen
Er zijn veel gratis typecursussen te vinden online! Hiermee daalt de kans op klachten drastisch.

2: Laat een ergo-therapeute op kantoor komen
Samen kun je kijken naar je werkplek. Op welke hoogte staat je beeldscherm? Welke hoek vormen je knieën? Op welke afstand staat je toetsenbord of muis? Op deze manier wordt je werkplek optimaal.

3: Ga een paar keer langs een mensendieck therapeut
Deze werkt aan de optimale zithouding. Hoe zit je op je stoel? Waar staan je voeten? Staan je schouders goed? Het gaat om zéér kleine houdingsverschillen die een groot effect kunnen hebben.

4: Gebruik een verticale muis
Je hand en arm hebben op deze manier veel minder spanning. Een verticale stand van je hand is natuurlijker dan de horizontale draai bij een normale muis.

5: Sta af en toe op en haal koffie
Het maakt niet uit wat je doet maar je lichaam is er even helemaal uit. Het voorkomt langdurig verkrampen in dezelfde zithouding.

6: Leg een fitness elastiek naast je bureau en doe af en toe de volgende oefening
Houd het elastiek achter je nek breed vast en beweeg het langzaam uit elkaar achter je hoofd. Deze beweging kun je tussendoor zittend doen en is een tegengestelde beweging aan het zittend typen. Dus het werkt ontspannend op je spieren.

7: Bezoek een chiropractor
Deze kan je net even dat zetje in de goede richting geven om weer verder te kunnen. Na de behandeling natuurlijk extra goed letten op bovenstaande tips zodat de klachten niet terugkomen.

8: Ga sporten
Als je regelmatig je korset traint dan heb je minder kans op klachten. Krachttraining voor rug en buik geeft je lichaam een goede basis.

9: Let niet alleen op je houding op je werkplek maar ook op je houding thuis.
Is je laptop gebruik hier ergonomisch? Hoe zit je voor de tv? Allemaal plekken waar je vaak komt waarschijnlijk en die dus ook een grote invloed hebben op je rug en nek. En natuurlijk door de knieën bij het uitruimen vaatwasser. Hoe vaker je huishoudelijke klusjes doet waarbij je bukt zonder door je knieën te gaan hoe meer belasting van je rug.

10: Laat een stoelmasseur regelmatig op kantoor verschijnen.
Spieren in de nek, schouders en armen worden doelgericht onder handen genomen!

0 antwoorden