loader

Infographic gemeente Etten-Leur

U wilt uw boodschap duidelijk, begrijpelijk en kort vertellen aan uw doelgroepen. Hoe doe je dat? Infographics – in vele vormen – zijn de ideale manier. Soet en Blank kan u hierbij uitstekend helpen: met de opzet, de teksten en natuurlijk het totale ontwerp dat leidt tot een prachtig eindresultaat.

Fraai voorbeeld is de Begroting in Eén oogopslag die we voor de gemeente Etten-Leur maakten. We vertaalden de content in ongeveer twee weken naar een pakkende infographic. Dit ging via een paar simpele stappen.

  1. We interviewden de contactpersonen van de gemeente face-to-face. Hierin spraken we meteen af welke punten er in de infographic moesten terugkomen. Startpunt was: burgers vragen zich af waarom ze de gemeente nou precies betalen en waar al dat geld naartoe gaat?’
  2. Met de input uit dit gesprek en de officiële begroting maakten we een kapstok met onderdelen die erin terug moesten keren. Dat legden we voor aan de gemeente. Na hun definitieve akkoord op deze opzet vulden we de verschillende onderdelen in tekst en cijfers verder in. Ook schreven we meteen een korte inleiding, goede koppen en uitsmijters.
  3. Nu werd het tijd voor onze infographic-ontwerper. Hij maakte duidelijke overzichten en fraaie animaties en smeedde dit tot één geheel. Voor een groot deel was dit maatwerk. De infographic is dus uniek gemaakt voor het doel van deze klant.
  4. Het ontwerp legden we voor aan de opdrachtgever en na wat kleine aanpassingen was de infographic precies zoals de gemeente Etten-Leur wilde. Hij werd gepubliceerd in een huis-aan-huis blad en op een aantal posters. De reacties waren enorm positief: van het publiek, de gemeentelijke werkorganisatie tot de raad en het college van burgemeester en wethouders. En dat alles in ruim twee weken, van A tot Z!

 

0 antwoorden