loader

Boekproductie 40 jaar humanistisch wonen

Breng meteen lijn in het proces

Woonpartners Midden-Holland gaf Soet & Blank de volgende opdracht: maak een mooi boek over het veertigjarig jubileum van een bijzondere flat, de Zuidrandflat in Gouda. Bijzonder omdat er vier decennia ouderen wonen die hun leven volgens humanistische principes inrichten en niet op basis van religie(s).

Het begon met een verkennend gesprek met de klant. Daarna doken we de archieven waarin heel veel informatie over humanistisch wonen in Gouda verzameld lag. Ordenen dus! Wat is belangrijk? Wat niet? Gelijk een goede schifting maken doet wonderen. De tijdslijn liep van 1965 tot nu. In 1965 waren er al plannen voor de flat; tien jaar later werd hij écht gebouwd. Via een duidelijke lijn maakten we alle historische tekst in orde. Niet te veel moest het worden; het aantal pagina’s was beperkt. Je moet de kern van het verhaal vertellen en dat aan het begin van het proces snel voor ogen hebben. Dat hielden we vast bij het maken ervan. In zo’n drie dagen stond het hele historische verhaal in computer.

Verder hielden we een aantal interviews, onder andere met (oud)bestuurders, bewoners en andere betrokkenen bij de Zuidrandflat. De interviews omlijsten, ondersteunen en verluchtigen het historische verhaal.

Het hele project – van eerste gesprek tot en met levering drukwerk – is in een kleine drie maanden gerealiseerd. Op 12 september was de feestelijke presentatie tijdens het officiële jubileum van de Zuidrandflat.

0 antwoorden